Maoistiskt Forum Allt om maoism hittar du på maoistiskt forum se.

Vanliga varianter av pokerspel

9 oktober, 2013 / by

Det finns en rad av varianter av pokerspel som spelas på casinon, pokerklubbar eller online. Dessa kan delas in i olika kategorier beroende på hur de är uppbyggda.

Hold ém

Av de pokerspel som hittas i kategorin Hold ém är spelet Texas Hold ém överlägset vanligast. Många gånger används namnet Hold ém när Texax Hold ém menas vilket alltså är något felaktigt. Det som är typiskt dessa spel är att spelarna har egna kort som sedan får kombineras med gemensamma öppna kort som ligger på bordet. De gemensamma korten läggs ut efter varje satsningsomgång och det är dessa lägen som spelarna kan avgöra om de vill satsa eller dra sig ur omgången.

Mörkpoker

Inom kategorin mörkpoker finns bland annat Five Card Draw och Seven Card Draw. Det är en av de äldsta varianterna av poker och spelas utan gemensamma kort och enbart mörka kort – därav namnet. Spelet går kortfattat ut på att spelarna får en hand med kort som sedan får bytas ut genom två byten. Under spelets gång genomförs flera satsningsrundor och den spelare som har bäst hand på slutet vinner.

Stötpoker

Inom stötpoker får spelarna både öppna och slutna kort. Däremot förekommer inte några gemensamma kort så som sker i Hold ém. Korten delas ut i omgångar med möjlighet att satsa (eller dra sig ur) mellan varje runda. Inom stötpoker hittas bland annat spelen Five card stud, Mexican stud och Sökö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *