Maoistiskt Forum Allt om maoism hittar du på maoistiskt forum se.

Turista i Jönköping

9 oktober, 2013 / by

Hotellet är bokat och tågbiljetten beställd. Det praktiska är klart för sommarsemestern och det enda som återstår är att välja vilka turistmål i Jönköping som ska besökas. Är det stora intresset djur och natur kan detta upplevas på två olika sätt. Antingen genom naturreservat och safarin eller genom mer äventyrliga upplevelser i naturen.

Djur och Natur

Ett av de mest besökta naturreservaten i området är Bondberget. Reservaten som bär detta namn är beläget på den höjd som skiljer de två annars hopväxta städerna Jönköping och Huskvarna. Här finns mängder av mindre stigar, flera vandringsleder och många fina utsiktsplatser som bjuder på härliga vyer över Vättern.

De som vill komma naturlivet ännu närmare kan boka in sig på bäversafari. På den guidade turen får man se en bäverhydda och ha chansen att även se det ganska skygga gnagardjuret. De mycket kunniga guiderna berättar även om bävern och visar både på gamla och nya spår från dem. Störst chans att se djuret är på turerna som anordnas vid gryning och skymning.

Äventyr

För den äventyrlige finns attraktioner oavsett om man vill utöva aktivetet på land, vatten eller i luften. En av dessa är SpeedCats där man får prova på att köra en båttyp som kallas för Thundercats. Att tävla med dessa båtar har bara på några år blivit världens vanligaste motorsport vilket troligtvis beror den adrenalinkick som passagerna får under den snabba resan.

De som hellre håller sig på land kan besöka äventyrsön (Storön). Här håller ett äventyrsföretag till och erbjuder ett tiotal olika aktiviteter på ön. En mycket uppskattad äventyrsbana med hög kvalité.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *