Maoistiskt Forum Allt om maoism hittar du på maoistiskt forum se.

Semestra i Italienska Ancona

9 oktober, 2013 / by

Den italienska staden Ancona ligger vid Adriatiska havet och är huvudstad i provinsen Marche. En sak som karakteriserar Ancona är att den så tydligt är uppdelad i två delar. Den ena delen erbjuder historiska vingslag med medeltida gator, romerska monument och vackra kyrkor. Detta medan den andra delen är betydligt modernare och erbjuder shopping och restauranger som speglar dagens samhälle.

Även bland de turistattraktioner som finns i Ancona är det tydligt att både nytt och gammalt lockar hit turister.

I Ancona finns det många vackra kyrkor med flera hundra års historia men det är framförallt San Ciriaco katedralen som lockar turisterna. Delar från dagens katedral är från 1100-talet men de flesta delarna är från de två århundrandena efter. Under både första- och andra världskriget skadades katedralen och detta även under jordbävningen 1972. Men inte mer än att den fortfarande är ett historiskt monument över nästan tusen år bakåt i tiden.

De som inte har intresse för kultur och historia söker sig troligtvis hellre till någon av de långa och vita stränder som uppmanar till sol och bad.

För de som helst shoppar på sin semesterresa kan huvudgatan Corso Garibaldi rekommenderas. Gatan sträcker sig genom hela citykärnan och här finns flera butiker som säljer varor från de allra finaste märkena på markanden. De som söker sig utanför staden kan hitta flera köpcentrum med ett brett utbud av butiker. Om inte annat kan man alltid känna sig hemma och äta svenska köttbullar på IKEA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *