Maoistiskt Forum Allt om maoism hittar du på maoistiskt forum se.

Olika kosttillskott

29 september, 2014 / by jontz

Det finns många typer av kosttillskott som är anpassade efter person och behov. När man pratar om kosttillskott är det oftast vitaminer och mineraler man tänker på men det finns även andra naturpreparat som kan klassas som kosttillskott.

Vitamintabletter

Vitamintabletter är det vanligaste kosttillskottet och finns i olika varianter som är anpassade efter kön och ålder. Det finns alltså särskilt anpassade kosttillskott för män respektive kvinnor och även för barn. För hårt idrottande personer finns det kosttillskott som tar hänsyn till deras behov och till den gravida kvinnan har man framställt kosttillskott som ser till att hon och barnen får i sig allt de behöver.

Omega3-tabletter

Det finns även kosttillskott som är koncentrerade på ett specifikt ämne, till exempel Omega3. Omega3 har bevisad positiv effekt på hjärta, blodkärl och hjärna och finns annars i färsk fet fisk. Eftersom vi tenderar att inte äta tillräckligt mycket fisk kan köpa kosttillskott i form av Omega3-tabletter.

Att komplettera sin vanliga kost med kosttillskott är alltid bra men det finns situationer då det är mer eller mindre nödvändigt att använda sig av kosttillskott, till exempel när man går på diet och vill gå ner i vikt snabbt. Utan kosttillskott riskerar kroppen att ta skada på grund av att den inte får i sig alla viktiga ämnen som den måste ha för att kunna fungera normalt.

Läs gärna mer om hälsokost och kosttillskott på http://www.halsokostbolaget.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *