Maoistiskt Forum Allt om maoism hittar du på maoistiskt forum se.

Gå till resebyrån eller använda sökmotor

9 oktober, 2013 / by

Har man en fråga om ett resmål kan man söka svaret på frågan på flera olika sätt. De två vanligaste är att söka svaret på nätet genom att googla eller att ringa en resebyrå som anordnar resor till just det resmålet. Det finns fördelar och nackdelar med bägge dessa sätt så det är inte självklart att det ena är bättre än det andra. De två alternativet ska istället ses som komplement till varandra.

Fördelen med att söka information online är främst två. För det första kan man hitta inlägg på forum av resenärer som varit på resmålet tidigare. De kan skriva både positivt och negativt och ger oftast en bild av hur de upplevt sin semester där. Författarna till inläggen har ingen vinning att lyfta fram enbart det positiva eller negativa vilket gör dem objektiva i frågan.

För det andra går det snabbt att hitta svar på enkla och tydliga frågor. Undrar man över vad flygplatsen i Island heter, vilka thailändska resmål som rekommenderas eller hur mycket valutan är värd i Brasilien är sökmotorn det självklara valet.

Men även resebyrån har sina fördelar. Den information som finns på hemsidor är mycket ofta kortfattad och relativt lika mellan de olika sidor som presenterar resmålet. Hos en resebyrå finns däremot möjligheten att sitta ner och diskutera vad man är intresserad med en person som jobbar med resor. Utifrån det kan resebyrån komma med tips och idéer om vilket hotell som ska väljas och vad man ska göra under semestern. Att få prata med någon kunnig person som många gånger varit på resmålet är ovärderligt om man vill ha fördjupade kunskaper. På denna punkt är det svårt för sökmotorn att konkurrera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *