Maoistiskt Forum Allt om maoism hittar du på maoistiskt forum se.

Börja med en kampsport

9 september, 2012 / by jontz

Fler och fler börjar få upp intresset för kampsport. Det finns många bra orsaker till att man skulle vilja träna kampsport. En stor orsak är att man vill kunna försvara sig bättre om man skulle hamna i slagsmål. Andra börjar träna kampsport bara för att få ut aggression, eller helt enkelt bara gillar kampsport som deras träningsform i vardagen.

Alla har sina anledningar att träna kampsport. Beroende på vilken kampsport man tränar, så brukar det vara mer än bara en träningsform. Det brukar bli en social grej, där gruppen ofta hittar på aktiviteter utanför träningslokalen, som tex att gå och kolla på matcher inom respektive kampsport, eller delta själva när man blivit bättre. Att träna kampsport blir för många ett sett att komma iväg från vardagen, och släppa ut lite stress, och samtidigt få den motion man behöver.

Det finns många olika kampsporter att träna. Vissa är mjukare, andra är hårdare. Vissa är mer inriktade på försvar, andra på attack. Det finns en kampsport för alla människor. De populäraste kampsporterna är thaiboxning, mixed martial arts (MMA), Wushu och K1. Även Aikido och jujutsu tränas rätt flitigt i Sverige.

Läs mer om kampsport på kampsporter.com.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *